MÜNİH'TE DE VARIZ.....

MÜNİH'TE DE VARIZ.....

 Merkezi Trabzon’da bulunan Serenat Makine’dan alınan baklava hamuru açma makinası Ramazan Ayı’na girmeden birkaç gün öncesi Münih yakınlarındaki Gröbenzell Kasabası’nda bulunan Cantürk tesislerinde montaj kurulumu yapılarak ilk baklava hamuru açıldı.

 

Bizzat Serenat Makine Firması’nın sahibi Necmi Ayçiçek tarafından montaj kurulumu ve ilk baklava hamuru açılması işlemleri yapılırken Cantürk Bäckerei & Konditorei Firma yetkilisi Murat Cantürk’ün heyecanı ve gururu görülmeye değerdi.

 

Ramazan Ayı’nda yaptığı dev yatırım ile Münih başta olamak üzere tüm Güney Almanya ile Avusturya’nın yakın kentlerine servis veren Cantürk Bäckerei & Konditorei firması tarafından yeni alınan baklava hamuru açma makinası sayesinde baklava yufkası 0,07 mm’lik hamuru ile baklavaya ayrı bir lezzet katıyor.

 

Trabzon’da yaklaşık 27 senedir baklava ustalığından baklava hamuru açma makinesi üreterek sektöründe adından söz ettiren, yüzde yüz Türk sermayesi ve Türk mühendisleri tarafından üretilen Serenat Makinası’nın Münih’te Cantürk Bäckerei & Konditorei firmasının Gröbenzell’deki imalathanesine alınması artık baklava sektöründe Münih başta olmak üzere çevre kentlerde bir çığır açacak gibi görünüyor.

Cantürk Unlu Mamüller yatırıma doymuyor. Pide ve döner ekmeği, pasta, börek üretiminin ardından baklava siparişlerine de cevap verebilmek için dev bir yatırıma start verdi. Merkezi Trabzon’da bulunan “Serenat Makine” ile anlaşan Murat Cantürk, Ramazan Ayı’nda baklava hamuru açan makinasını Gröbenzell Kasabası’nda bulunan imalathanesinde hizmete soktu.

Kurulduğu 2003 yılından bu yana vermiş olduğu kaliteli hizmet ve uyguladığı disiplinli ve özverili çalışma sistemiyle, Münih'te ayrı bir konumda bulunan Cantürk Bäckerei & Konditorei, unlu mamüller alanında adeta lider bir hüviyete büründü.

Sistemli çalışmaya önem veren ve kurumsallaşma konusunda kısa zamanda müthiş mesafeler kateden "Cantürk Bäckerei & Konditorei" bu sistemli çalışmasının meyvelerini de 2010, 2013 ve 2015 yıllarında 'Alman Gıda Kontrol Kuruluşu' DLG'nin açmış olduğu yarışmada altın ve gümüş madalyaları pide ve döner ekmeği ile pasta da almayı başardı.

 

Firma yetkilisi Murat Cantürk; pide, döner ekmeği, simit çeşitleri, düğün pastası ve her türlü yaş pastasını en kaliteli biçimde ürettiklerini ve günlük 20 bin döner ekmeği veya 10 bin pide ekmeği üretebilme kapasitelerinin yanına 2016 yılının Haziran Ayı’ndan itibaren sekiz saat öncesi sipariş verilmesi halinde günlük 500 tepsi baklava hazırlayabileceklerini belirtti.

 

MÜNİH MERHABA'DAN HABERLER

http://merhaba.info/article,36062,cant-rk-den-13-y-la-dev-yat-r-m.html